• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norilski Nikeli ees raske valik: kõrged hinnad või 20 000 töökohta

  Ajalehet Vedomosti sai teada, et kompanii Norilski Nikel juhtkond kaalub ajutiselt sulgeda ettevõtted, mis kuuluvad Koola mäemetallurgia kompanii KGMK koosseisu. Neis ettevõtetes, mis annavad viiendiku Nornikeli toodangust, töötab üle 20 000 inimese.

  KGMK loodi 1998.a. Selle koosseisu läksid Murmanski oblastis olnud Severonikel ja Pet?enganikel. Analüütikute hinnangul tootis Nornikel eelmisel aastal 200 000 tonni niklit (20% selle metalli toodangust maailmas) ja 40% sellest oli Koola mäemetallurgia kombinaadi arvel.
  Eelmisel aastal oli KGMK puhaskasum 6,5 mld rubla, tervel Nornikelil 61 mld rubla.
  Sel aastal aga metallihinnad langevad. Aasta algusest on vase ja nikli hinnad langenud üle 20% ja prognoosid on pessimistlikud. Kui praegu maksab niklitonn 5200 dollarit, siis 2002.a. on selle hind Troika Dialog analüütiku Kahha Kiknavelidze hinnangul 4700 dollarit.
  Milleni asi võib viia on selge: Nornikeli puhaskasum langes selle aasta 9 kuuga 21,3 protsenti. Samas ei saa Nornikel nii kergesti minna vähemrentaablite Koola mäemetallurgia kombinaadi ettevõtete sulgemisele: analüütikud on kindlad, et tekkivad sotsiaalsed pinged ja möödapääsmatu konflikt võimudega põhjustab Nikolai Potanini kontrolli all olevale ärile märksa suuremat kahju, kui ebasoodus hinnakonjunktuur.
  <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2001/11/30-55-01.html>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Kallas Ukraina ja Moldova kandidaatriigi staatusest: see on suurim edasiminek pärast NSVL-i lagunemist
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.