18. oktoober 2002 kell 13:35

Euroopa aktsiaturud: Ericssoni kahjum mõjukam kui Microsofti kasum

Ericssoni kehvad majandustulemused ning kasumivõtmised kukutasid täna ennelõunal Euroopa börse.

Languses on kõik Vana maailma suuremad börsid ? London 1,5, Frankfurt 1,7, Pariis 1,7 protsenti miinuses. Helsingi börsi HEX indeks oli kella veerand nelja ajal langenud 0,51 protsenti 5926,58 punktini. Nokia aktsia on odavnenud 0,72 protsenti 16,45 euroni.

Peakangelane Ericsson on odavnenud 4,6 protsenti 4,73 Rootsi kroonini.

Kuigi meeleolud enne turgude avamist olid positiivsed, sest USA aktsiaturgudel toimus päris korralik ralli ning Microsofti üllatuslikult suur kvartalikasum hellitas lootusi tõusu jätkumise suhtes ka Euroopas, jäi sellest väheseks. Kasumivõtmisele lisandus mitmel pool optsioonide realiseerimise tähtaeg, mis võimendas negatiivseid meeleolusid veelgi.

Hetkel kuum