Raimo Ülavere • 21. oktoober 2002 kell 6:22

Jüri Mõis Tallinna ekslinnapeadest suurim põruja

Viimastest Tallinna linnapeadest sai nõrgima tulemuse Isamaaliitlane Jüri Mõis, kes Edgar Savisaarega võrreldes sai üle 14 korra nõrgema tulemuse.

Nii Edgar Savissaar kui ka Jüri Mõis kandideerisid Tallinnas Lasnamäe ringkonnas. Savisaar sai valimistel 14 539 häält, Jüri Mõis aga 997 häält. Mõis põrus tuntavalt ka eelmiste kohalike valimistega võrreldes. 1999. aastal sai Mõis 3095 häält, seega kukkumine tänavustel valimistel üle kolme korra.

Enne Savisaart Tallinna tüürinud Tõnis Palts sai valmistel 2936 häält. Palts kandideeris Tallinna Kesklinna ringkonnas, lüües seal häältega kõiki teisi kandidaate. Muuhulgas jäid Paltsule all minister Siiri Oviir, Reformierakonna linnapeakandidaat Rein Lang ning eksministrid Toomas H. Ilves ja Toivo Jürgenson.

Hetkel kuum