Raivo Sormunen • 30. oktoober 2002 kell 22:00

Jaapani keskpank tõstis veidi jeeni

Kolmapäeval teatavaks tehtud Jaapani pangandusreformi plaanid ja keskpanga otsus muuta rahapoliitika liberaalsemaks muutis saareriigi valuuta eile USA dollari suhtes veidi tugevamaks. Kui teisipäeval sulgus dollar 123,16 Jaapani jeenil, siis eile pärastlõunal liikus dollar 122,7?122,8 jeeni vahel.

Jaapani keskpank lubas, et hakkab tavapärasest rohkem valitsuse võlakirju ostma. Selline liigutus ei näita ainult Jaapani halva majanduskliima jätkumist, vaid on signaaliks, et riigi keskpank ja valitsus soovivad teha koostööd kriisist väljumiseks.

Samas võis jeeni kerge tugevnemise taga olla pigem dollari nõrkus, kuna teisipäeval avaldatud USA tarbijausaldusindeks näitas, et USA majanduslik olukord pole kuigi kiita. Osade turuosaliste arvates näitas jeeni liikumine, et turul ei taheta Jaapani keskpanga jõupingutusi uskuda.

Hetkel kuum