• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: suured tehingud ilmestasid päeva

  Tänasel vähese tehinguaktiivsusega börsipäeval tõusid enimkaubeldud aktsiate hinnad. Turgu iseloomustasid suured tehingud.

  Kokku tehti börsil 47 tehingut 4,34 mln kroonise päevakäibega.
  Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> tõusis 1,31% 218,27 kroonile. Aktsiaga tehti 10 tehingut 3,82 mln kroonise käibega.
  'Hansapanga aktsia kosus veidi, samas käibe ajasid suureks kolm plokktehingut. 14,00 eurot (219,05 krooni) tundub olevat tase, kuhu vägisi üritatakse välja pressida,' ütles Sampo Panga maakler Peeter Koppel. 'Lähemal ajal näeksingi kauplemisvahemikku 13,60 - 14,00 eurot (212,79 ? 219,05 krooni).'
  'Norma puhul hakkavad turuosalised aru saama, et eelmisel nädalal reageeriti üle ning need, kes rääkisid 'suurte koguste ostmisest allpool 4,00 euro (62,59 krooni) taset' peavad ilmselt oma nägemust veidi korrigeerima - või ongi nad seda juba teinud,' ütles Koppel. 'Eesti Telekomi käive oli aga nii väike, et mingeid tõsisemaid järeldusi sellest teha ei saa. Kerge ostuhuvi, ei midagi dramaatilist.'
  Norma aktsia <GR#EE.NORMA> tõusis täna 2,24% 64,15 kroonile. Norma aktsiaga tehti enim tehinguid ? 16 kokku 0,62 mln kroonise käibega. Eesti Telekomi aktsia <GR#EE.ETL> tõusis 2,54% 81,99 kroonile 0,32 mln kroonise käibega.
  Oma kolmanda kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse aktsia <GR#EE.MERKO> ei reageerinud tulemustele. Enne tulemuste avaldamist müüdi 150 aktsiat, mille tagajärjel aktsia langes 0,41%, 75,10 kroonile. Maaklerid liigutasid küll noteeringuid ülespoole (75,89/78,08), kuid tehinguid rohkem ei tehtud.
  Reede asemel täna oma tulemused avaldanud Klementi aktsia <GR#EE.KLM> tõusis 2,91% 16,59 kroonile alla 3000 kroonise päevakäibega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.