• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Kaubamaja vahetas Selveri juhti, olles tegevusega rahul

  Eile õhtul teatas Selveri-keti omanik Tallinna Kaubamaja börsile juhataja Urmo Vallneri tagasikutsumisest juhataja kohalt.

  Selveri nõukogu on rahul Urmo Vallneri tegevusega, kuid Selveri areng peab olema veelgi agressiivsem, leidis nõukogu pärast kaubanduse konkurentsisituatsiooni analüüsi. Valneri kohale sai Ain Taube.
  Kolmanda kvartali tulemusi pole Tallinna Kaubamaja veel avaldanud. Esimese poolaasta tulemused olid küllaltki head. A-Selveri käive kasvas esimesel poolaastal mullusega võrreldes 12% 378,2 mln kroonile, olles kontserni suurim käibeandja. Kontsern suurendas ka efektiivsust.
  Viimase aja tipptasemelt 2001. aasta aprillist saati on aktsia <GR#EE.TKM> olnud langustrendis. Eile tehti aktsiaga kolm tehingut, aktsia langes 0,9% 51,48 kroonile.
  Teade juhi vahetusest paistab olevat negatiivne, kuna niisama firma juhti ei vahetata. Võibolla on olnud Selveri tegevus juba liigagressiivne ja konkurents on hakanud halvasti mõjuma A-Selveri marginaalidele. Nõukogu tegi otsuseid konkurentsisituatsiooni analüüsides. Kaubamaja võiks majandustulemused ka investoritele avaldada, et oleks näha, mille alusel otsus tehti. Võimalik, et veelgi agressiivsem tegevus on vajalik selleks, et valmistada ketti müügiks, lootes seeläbi keti väärtust tõsta.
  Eile oma tulemused avaldanud Merko <GR#EE.MERKO> ja Klementi <GR#EE.KLM>
  tulemustele reaktsiooni ei järgnenud. Ainus enam kui mijoni kroonise käibega aktsia, Hansapanga <GR#EE.HP> oma, tõusis 1,3%, 218,27 kroonile. Hansapanga aktsia päevakäive oli 3,28 mln krooni, andes 76% börsi päevakäibest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.