5. november 2002 kell 7:47

Börsiülevaade: Kaubamaja vahetas Selveri juhti, olles tegevusega rahul

Eile õhtul teatas Selveri-keti omanik Tallinna Kaubamaja börsile juhataja Urmo Vallneri tagasikutsumisest juhataja kohalt.

Selveri nõukogu on rahul Urmo Vallneri tegevusega, kuid Selveri areng peab olema veelgi agressiivsem, leidis nõukogu pärast kaubanduse konkurentsisituatsiooni analüüsi. Valneri kohale sai Ain Taube.

Kolmanda kvartali tulemusi pole Tallinna Kaubamaja veel avaldanud. Esimese poolaasta tulemused olid küllaltki head. A-Selveri käive kasvas esimesel poolaastal mullusega võrreldes 12% 378,2 mln kroonile, olles kontserni suurim käibeandja. Kontsern suurendas ka efektiivsust.

Viimase aja tipptasemelt 2001. aasta aprillist saati on aktsia <GR#EE.TKM> olnud langustrendis. Eile tehti aktsiaga kolm tehingut, aktsia langes 0,9% 51,48 kroonile.

Teade juhi vahetusest paistab olevat negatiivne, kuna niisama firma juhti ei vahetata. Võibolla on olnud Selveri tegevus juba liigagressiivne ja konkurents on hakanud halvasti mõjuma A-Selveri marginaalidele. Nõukogu tegi otsuseid konkurentsisituatsiooni analüüsides. Kaubamaja võiks majandustulemused ka investoritele avaldada, et oleks näha, mille alusel otsus tehti. Võimalik, et veelgi agressiivsem tegevus on vajalik selleks, et valmistada ketti müügiks, lootes seeläbi keti väärtust tõsta.

Eile oma tulemused avaldanud Merko <GR#EE.MERKO> ja Klementi <GR#EE.KLM>

tulemustele reaktsiooni ei järgnenud. Ainus enam kui mijoni kroonise käibega aktsia, Hansapanga <GR#EE.HP> oma, tõusis 1,3%, 218,27 kroonile. Hansapanga aktsia päevakäive oli 3,28 mln krooni, andes 76% börsi päevakäibest.

Hetkel kuum