Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tõmblukkude tootmine Eestis laieneb

  Viimsis tõmblukkusid valmistav Coats Eesti suurendab tootmismahtude kasvu tõttu töötajate arvu 15 võrra, 165ni.

  Peaaegu kümme aastat tagasi viie inimesega tõmblukkude tootmist alustanud Coats on aasta-aastalt Viimsis Leppneeme sadama lähedal suurendanud nii tehase pinda kui ka töötajate arvu. Samuti on selle ajaga järk-järgult tootmisesse juurutatud kõik maailmas levinumad tõmblukkude tüübid: spiraallukk, plasthammaslukk ja metall-lukk, kirjutab Postimees.
  Et lukuvalmistamine on suures osas automaatiseeritud, on tähtis roll erinevatel automaatsetel tööstusrobotitel. Seoses uue liini käivitamisega otsibki Coats uusi töötajaid.
  ?Masinad teevad küll luku valmis, kuid neid juhivad ikkagi inimesed. Käsitöö osa erineb paljuski lukkude lõikes - peitlukul on palju käsitööd ja lukk on seetõttu kallim, tavalise spiraalluku teeb pea täielikult valmis masin ja luku omahind on väiksem,? selgitas Coats Eesti müügijuht Enno Mällo.
  Et lukutootmises on oluline ka inimtööjõud, näitab selle tootmisharu järjepidev kandumine Skandinaaviast Eestisse. ?Odav tööjõud on osa tõde, sest eks meil ole Soome ja Rootsiga võrreldes kogu infrastruktuur odavam,? märkis Coats Eesti tegevjuht Tenno Teesalu.
  Lukkude valmistamise tooraine, s.o lukukangas, hammastiku materjal ja -kelgud tulevad Eestisse erinevatest riikidest üle kogu maailma. Viimsi lukud lähevad Euroopa kõrval ka Kaug-Itta Taiwanini välja. ?Logistiliselt katame siiski Põhjamaid ja Balti piirkonda,? lisas Teesalu. ?Et meie peamisteks klientideks on õmblustööstused, püüame neile olla võimalikult lähedal, rahuldamaks paremini nende vajadusi.?
  Kuus valmib Eestis kokku mitu miljonit tõmblukku pikkusega alates viiest sentimeetrist kuni saja meetrini välja. ?Viiesentimeetriseid lukke kasutatakse näiteks lastesaabastel ja rahakottidel, meie seni pikim, sajameetrine lukk läks merepäästevahendite erinevate sektsioonide ühendamiseks,? rääkis Teesalu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.