• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linn soovib enamusosalust Rocca-Al-Mare Tivolis

  Linn soovib, et talle antaks Rocca-Al-Mare Tivolis enamusosalus, teatas Raepress.

  Tallinna linnavalitsus andis kolmapäeval abilinnapea Toomas Vitsutile
  volituse hääletada linna nimel Rocca-Al-Mare Tivoli ASi aktsionärideerakorralisel üldkoosolekul 19. novembril nõukogu koosseisus tehtavatemuudatuste poolt ja Lemminkäinen Eesti AS-i pakkumise vastu. Lemminkäinensooviks Rocca-Al-Mare Tivolilt nimelt omandada hoonestusõiguse mõttelist osa.
  Lemminkäinen Eesti AS tegi Roccal-Al-Mare Tivoli AS-le ettepaneku müüa talle
  üks hektar mõttelist osa hoonestusõigusest hinnaga 850 krooni ruutmeeter.Tallinna Ettevõtlusameti arvates ei peaks linn toetama hoonestusõigusejärjekordset müümist.
  Linn tegi 1995. aastal mitterahalise sissemakse varaga nominaalselt 7,5 miljoni krooni väärtuses ning sai vastu 34%-lise osaluse aktsiaseltsis. Linna poolt sissemakstud vara ehk hoonestusõigus 5,56 ha krundile 99 aastaks turuväärtus on 5-8 korda suurem sissemakse nimiväärtusest.
  Hoonestusõiguse väärtus määrati 1995. aastal teoreetiliselt kalkuleeritud maa maksustamishinnast lähtudes, mitte hoonestusõiguse turuväärtusest lähtuvalt. Sissemakse tegelikust väärtusest lähtudes peaks linna osalus Rocca-Al-Mare Tivoli ASis olema üle 70%.
  Vaatamata sellele, et viimastel aastatel on hoidnud ja ka lähiaastatel hoiab aktsiaseltsi pankrotti sattumast vaid ühe aktsionäri - Tallinna linna - poolt aastaid tagasi üleantud vara, on linn endiselt vähemusaktsionäri staatuses.
  Kujunenud olukorras tegi Tallinna linn Rocca-Al-Mare Tivoli AS-i nõukogule ja aktsionäridele ettepaneku arutada osaluste põhjendatust ning kaaluda linnale aktsiaseltsis enamusosaluse andmist. Kuni linna ettepanekule rahuldavat lahendust leitud ei ole, ei toeta linn hoonestusõiguse järjekordset müüki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.