Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev algatas väikese poliitilise intriigi

  Artikli sisu langeb lausa üks- üheselt kokku sellega, mida levitavad isamaaliitlased ja mõõdukad. Viimaste tegevus on arusaadav. Nemad püüavad taguda koalitsiooni talva, et seda murendada. Miks Äripäev sellega kaasa läheb, on nende asi. Ju vist nutavad lagunenud kolmikliitu taga.
  Tegelikult pole keegi reformistidele liiga teinud. Kui rääkida investeeringutest, siis kõige suurem juurdekasv selles valdkonnas (poolteist korda!) on sotsiaalabi küsimusi juhtival abilinnapeal Anders Tsahknal. Kui varem moodustas investeeringute osakaal selles vallas 3,2, siis järgmisel aastal 5,6. Kui lisada sellele veel haiglate aktsiakapitali kasv 20 miljoni krooni ulatuses, siis suurenevad protsendid veelgi.
  Hariduse investeeringute osakaal üldmahust moodustab 17,5, mis on küll madalam kui möödunud (18,9), aga oluliselt suurem kui ülemöödunud aastal (15,8). Spordi osakaal investeeringutest on viimastel aastatel ikka kõikunud 6 ringis ja on jäänud sinna ka 2003. aasta eelarve projektis.
  Keskerakonna abilinnapeadest on kasv Aivar Pärna valdkonnas elamumajanduses (13,6-lt 16,7-le), aga absoluutsumma selles valdkonnas siiski kahjuks väheneb. Toomas Vitsuti investeeringute üldsumma on liiga väike, et seda üldse nimetada. Kõige suurema kaotuse elas aga üle teedemajandus, mis koalitsioonilepingu järgi kuulub keskerakondlase Vladimir Panovi valdkonda ning kus absoluutsummad vähenesid üle kahe korra.
  Kui rääkida eelarve kogumahust, siis on see ühe protsendi võrra väiksem kui eelmisel aastal. Sellest hoolimata on tegevuskulude osas võimaldatud 3,4 kasvu hariduse valdkonnas, 20,5 kasvu spordi alal, 41,1 kasvu sotsiaalhoolekandes jne. Kõik need on reformierakonna abilinnapeade haldusalad. Vähenenud on tegevuskulud elamumajanduses (-59,8), kommunaal- ja teedemajanduses (-18) jne. Neid valdkondi juhivad keskerakondlased. Võib tuua ka vastupidiseid näiteid: kultuuri ja tervishoiu alal tegevuskulud vähenevad, heakorra valdkonnas aga mõnevõrra kasvavad. Selline linnaeelarve rahade arvestamine erakondade kaupa, nagu seda teeb Äripäev, ei ole aga õige. Linnavalitsus peab töötama nagu üks ühine meeskond ning lähtuma Tallinna arengu prioriteetidest, mitte lugema raha parteide kaupa kokku.
  Kahetsusväärne, et Äripäev algatab niisuguseid intriige, aga need võivad kahju tuua ainult lehe enda usaldatavusele. Seda ka ärimeeste ringkondades, sest nemad vajavad kindlasti objektiivset informatsiooni, millest lähtuda, mitte aga järjekordset parteipoliitilist mulli.
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Väljaspool börsi laiub suur ja salapärane maailm
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Investeerimisel on enim levinud varaklass võlakirjad ja aktsiad, kuid on olemas ka selline üldine varaklass nagu alternatiivsed investeeringud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Selgusid värsked aasta ajakirjaniku nominendid
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.
Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna aasta ajakirjaniku nominetideks Äripäeva ajakirjaniku Marge Ugezene, Delfi Meedia ajakirjaniku Holger Roonemaa ning Ukrainas käinud ajakirjanikud: Postimehest Jaanus Piirsalu, Eesti Rahvusringhäälingust Anton Aleksejevi ja Kristjan Svirgsdeni ning Delfi Meedia ajakirjaniku Roman Staropopovi.

Olulisemad uudised

Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.