29. november 2002 kell 12:31

Leedus tööõnnetusi vähem, surmajuhtumeid rohkem kui Eestis

Leedus on tööõnnetusi vähem, ent surmajuhtumeid ja kutsehaigusi rohkem kui Eestis, teatas Tööinspektsioon.

Tallinnas Tööinspektsioonis töövisiidil olnud Leedu Tööinspektsiooni kolmeliikmelise esindusega toimunud infovahetusest selgus, et Leedus on suhtarvus 100 000 töötaja kohta Eestiga võrreldes tunduvalt vähem tööõnnetusi, kuid rohkem surmajuhtumeid ning kutsehaigusi.

Tööinspektsiooni peadirektor Priit Siitan tõdes, et kui Eestis on inspektsiooni töötajaskond suurenenud viiel viimasel aastal vaid kuue inimese võrra ning inspektorite koosseis üheksa inimese võrra, siis Leedus on samal ajavahemikul töötajaid juurde tulnud 32 ja tööinspektoreid 54.

2004. aastal peaks Leedu Tööinspektsioonis töötama juba 272 töötajat (16 rohkem kui praegu), neist 200 (lisandub 13) on inspektorid.

Tööinspektorite arvu Leedus suurendab võitluse kasv musta tööjõuga, mille abil loodab riik eelarvesse lisaraha koguda.

Hetkel kuum