• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Eelarveaugu täidavad uute linlaste maksud

  Tühistatud mootorsõidukimaks võib tekitada Tallinna järgmise aasta eelarvesse kuni 39 miljoni kroonise augu.

  ?Tegelikult nii suurt auku ei teki,? ütles Tallinna abilinnapea Toivo Ninnas, ?kaotus oleks umbes 20-22 miljonit krooni, sest vastu on võetud otsus raskeveokite maksu kehtestamist. Raskeveokite maks laekub otse riigieelarvesse.?
  Jäävat eelarveauku tahab linn Ninnase sõnul täita sellega, et kanda kõik Tallinnas elavad inimesed linna rahvastikuregistrisse. Selle tulemusena peaks linnale laekuma maksudena üle 100 miljoni krooni rohkem, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?100 miljonit on hinnang,? ütles Tallinna linnavalitsuse tulude osakonna juhataja Endel Karm,? arvutuste järgi laekub Tallinnas 1000 maksumaksjalt aastas 9-10 miljonit krooni. Tallinnas on elanike arv rahvastikuregistri järgi selle aasta kümne kuuga kasvanud 6500 võrra, kellest maksumaksjaid on 40 protsenti.?
  Lihtsa arvutuse järgi peaks järgmisel aastal nende inimeste pealt laekuma linnale seega umbes 26 miljonit krooni, millest kaetaksegi mootorsõiduki maksusummade kadumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.