• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi suurlaienemisel on plusse ja miinuseid

  Kahtlemata on Euroopa taasühendamine rahu ja stabiilsuse seisukohalt suurepärane, kuid sellel on ka rohkesti varjukülgi, kirjutab New York Times.

  Nii väidab John Hopkinsi rahvusvaheliste uuringute keskuse professor Charles Gati.
  Ehkki Berliini müüri langemine 13 aastat tagasi pani Euroopa rõkkama, on elu alati keerulisem, ütleb professor. Rikaste liikmesriikide kodanikud kardavad päris palju, et pärast ELi laienemist ujutavad vaesed uustulnukad need riigid odava tööjõuga üle.
  10 <#ELi=http://europa.eu.int/> pürgivas riigis jälle, kus liidrid toetavad laialdaselt ELi astumist, kardab suur osa inimestest muutuda edaspidi teise sordi kodanikeks. Järgmine aasta näitab, kuidas uute riikide rahvahääletustel rahvad ELi astumist toetavad. Eriti kriitiline on rahvas Poolas, mille peaminister püüab seetõttu viimasel hetkel soodsamaid tingimusi välja kaubelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi