Ülar Lauk • 9. juuni 2003 kell 13:59

Soros: tegin Venemaal oma elu ühe halvima tehingu

USA finantsist George Soros teatas, et tema kaotused Svjazinvesti aktsiapaketi ostmisest 1997. aastal ületavad 1 mld dollari piiri.

Nagu meenutab Reuters, võttis Soros osa 25% pluss 1 aktsia suuruse vene telekomigigandi Svjazinvest aktsiapaketi ostmisest 1,875 mld dollari eest konsortsiumi Mustcom Ltd koosseisus. Hiljem ostis Soros oma partnerite osalused täielikult välja.

'See on üks halvemaid otsuseid, mille ma kunagi olen vastu võtnud', ütles Soros intervjuus telekanalile NTV. 'Ma ütleks, et kaotasin poole sellest rahast, mille investeerisin. Pluss kaheksa aastat', lisas Soros, täpsustades, et selle ajaga võinuks Svjazinvesti pandud raha kolmekordistuda.

Praegu vaatleb Venemaa valitsus võimalust müüa ülejäänud Svjazinvesti 75% miinus 1 aktsiat. Aprillis teatas vene omandisuhete minister Aleksander Braverman, et Sorosega seotud struktuurid soovivad osaleda Svjazinvesti edasises erastamisprotsessis.

<#FinIzvestia=http://www.finiz.ru/monitor/article.12291>

Hetkel kuum