Kadi Heinsalu • 17. november 2003 kell 12:54

Tartus sõitis autobuss puruks keskpinge alajaama

Täna hommikul sõitis Tartus mikrobuss sisse Sepa keskpinge alajaama, teatas Eesti Energia.

Inimesed kannatada ei saanud, kuid puruks sõidetud alajaama tagajärjel jäid elektritoiteta paljud piirkonna elanikud.

Õnnetuse põhjustanud mikrobuss sõitis seni teadmata põhjusel Tartu-Narva mnt 32 km-l teelt välja, põhjustades alajaamale vigastuse sellises ulatuses, mis ei võimalda kohest toitepinge taastamist, teatas Eesti Energia.

Eesti Energia tütarettevõtja AS Elektriteenused alustas koheselt alajaama parandustöödega, kuid kahjuks on elektritoite taastamine Sepa piirkonnas kõigile tarbijaile võimalik alles homse päeva jooksul.

Eesti Energia vabandab Tartu Sepa alajaama toitel olevate klientide ees ja loodab elektrivarustuse osaliselt tagasi anda reservtoitele üleviimisega.

Hetkel koristatakse alajaama ümbrus risust ning tuuakse kohale ehitusmaterjale, peagi hakatakse paigaldama uut masti.

Kui tavaliselt on kolmandate isikute sekkumise poolt põhjustatud elektrikatkestused piirdunud mastide otsa või liinidesse sõitmisega, samuti maa-aluse kaabli läbikaevamisega, siis antud juhtum ? alajaama puruks sõitmine - on üldiselt harv juhtum, kuid Eesti Energia Tartu piirkonnas juba teine käesoleval aastal toimunud omataoline.

Autojuht ja tema kaasreisija silmaga nähtavalt viga ei saanud, juhtumiga tegelevad edasi õiguskaitseorganid.

Hetkel kuum