Res Publica: Parkimine peab muutuma linnale kasulikuks

19. veebruar 2004, 16:23

Res Publica taotleb Falckiga sõlmitud parkimislepingu lõpetamist ja selle üleandmist munitsipaalpolitseile.

Tallinna Linnavolikogu Res Publica fraktsioon andis sisse eelnõu, mis taotleb erafirmaga Falck sõlmitud parkimisnõuete täitmise kontrolliteenuse lõpetamist ja sellest tulenevate kohustuste üleandmist munitsipaalpolitseile.

Eelnõu esitmise tingis asjaolu, et parkimisnõuete täitmise kontrollimine eraõigusliku juriidilise isiku poolt on osutunud ebaotstarbekaks ning linnale kahjulikuks.

AS Falck on jätnud Tallinna linnale maksmata miljoneid kroone parkimistasu, mis oli ette nähtud linna ja AS Falck vahel sõlmitud lepingutes.

'Selline lepingu rikkumine on lubamatu. Tänu meile ülestõstetud teema on viinud järjekordselt selleni, kus nähtub, et linnavalitsus ei ole haldussuutlik ning lepingute sisuga hakatakse tutvuma alles siis, kui tekib avalik vastuseis' ütles Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede.

Samas tõi Reede näiteid ka linna kinnisvara lepingute osas. 'Tihti näeme sellist situatsiooni, kus pärast linnale kuulunud maja müüki leiab uus omanik koheselt, et üürnik ei ole täitnud lepingut, mida aga linnavalitsus aga ei ole märganud ega lõpetanud kui linnale kahjulikku lepingut. Järelikult ei tegelegi keegi linnas lepingute haldamisega' on Reedel üks järeldus.

Praegu peab linn otsima võimalusi oma pingelise finantsolukorra lahendamiseks. Selgeks rahaallikaks ongi parkimistulud, millest praeguse korralduse juures suur osa läheb erafirmale Falck. Samuti on vaja anda munitsipaalpolitseile väljundeid oma tegevuses, mis tooksid linnale kasu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing