Eesti Advokatuur valis uueks esimeheks vandeadvokaat Aivar Pilve

ÄP 08. märts 2004, 00:00

Valiti ka uus juhatus, kuhu kuuluvad vandeadvokaadid Ain Alvin, Marti Hääl, Peeter Lepik, Jüri Leppik, Andrus Lillo, Ants Mailend, Mart Sikut ja Toomas Vaher. Nii advokatuuri esimees kui ka juhatus valiti kolmeks aastaks. Siiani oli advokatuuri esimees vandeadvokaat Üllar Talviste.

Et advokatuuri revisjonikomisjoni ja aukohtu volitused kestavad neli aastat, valitakse nende uus koosseis aasta pärast.

Värske esimees Aivar Pilv sõnas, et advokatuur seab oma lähema aja tegevussihtideks kolm peamist valdkonda.

Esiteks peab advokatuur Pilve arvates end oluliselt enam teadvustama nii justiitsministeeriumis kui ka Riigikogu õiguskomisjonis, et paremini lahendada advokatuuri ees seisvaid probleeme. Lisaks võiks advokatuuril olla ka oma kindel roll seaduseelnõude väljatöötamises.

Teine oluline teema on hiljuti Riigikogu õiguskomisjoni jõudnud riigi õigusabi seaduse eelnõu, mis senise kava kohaselt peaks hakkama kehtima alates 1. jaanuarist 2005.

Pilv sõnas, et kui praegu eraldab riik õigusabiks 26,8 miljonit krooni, siis see summa peaks oluliselt kasvama. Seni on kõneldud selle summa suurenemisest 60?70 miljoni kroonini aastas, kuid vaja oleks 160?170 miljonit krooni, et tagada tõepoolest kvaliteetne õigusabi.

Kolmandaks toonitas Pilv advokatuuri maine parandamise vajadust.

?Advokatuur peab senisest enam avalikkusele selgitama advokatuuri ees seisvaid probleeme,? lausus Aivar Pilv. ?Vähesest selgitusest on ka tingitud negatiivsete probleemide ülevõimendamine avalikkuses, mis on kahjustanud advokatuuri mainet.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing