Ülo Toomsalu • 26. mai 2004 kell 6:15

PM: Everi mõrv võis olla kättemaks tema katteta lubaduste eest

Endise poliitiku ja ärimehe Gennadi Everi (47) eilne palgamõrv Pihkvas võis olla Eesti allilmategelaste kättemaks tema täitmata jäänud lubaduste eest.

Mitmed allikad väitsid eile, et Everi võis hukutada tema suur suu, mida ta kippus kasutama inimeste seas, keda peetakse Eesti allilma liidreiks. «Ever nautis nende tähelepanu, ta tahtis näida mõjuka ja autoriteetsena,» kirjeldas politseiallikas Postimehele.

Nii meenutavad mitmed politseiallikad, kuidas Ever andis aastaid tagasi väidetavalt kergekäelisi lubadusi ka Eesti allilma ühele tuntud autoriteedile Haron Dikajevile.

Räägitakse, et Ever lubas välja ajada kõik load Tallinna mo?ee ehitamiseks. Siiamaani mo?eed pole. Küll aga istusid nii Ever kui ka Dikajev mõni aeg hiljem lühikest aega koos trellide taga, sest politsei kahtlustas neid meediaärimees Vitali Haitovi palgamõrva korraldamises 2001. aasta kevadel.

Allikad kahtlustavad, et Everi mõrv võis olla Eesti allilmategelaste vastus täitmata jäänud lubaduste eest. «Kui ta poliitikas läbi ei löönud, hakkasid ka tema aktsiad allilma silmis pidevalt langema,» lausus üks Everiga suhelnud ärimees.

Teine võimalik põhjus, miks palgamõrvar Everi eile hommikul Pihkvas maha lasi, võib peituda tema Venemaa ärides.

Väidetavalt ajas Ever Pihkvas restoraniäri armeenlasest ärimehega, keda tuntakse hüüdnime Rubik järgi. 1990ndate alguses tegutses Rubik ka Eestis, olles 1994. aastal tapetud allilmategelase Vartan Sarkisjani mitteametlik raamatupidaja. Pärast Sarkisjani tapmist Venemaale kolinud Rubik mõrvati kaks kuud tagasi samuti Pihkvas.

«Pole välistatud, et Ever jäi jalgu kohalikule allilmale,» lisas politseiallikas ühe versiooni.

Hetkel kuum