Pihlaka Farm: lepinguga on vilja müüa kindlam

Liis Kängsepp 13. juuli 2004, 15:05

Meelis Pihlakas Pihlaka Farmist suhtub skeptiliselt PRIA sekkumiskokkuostu, kuna enamasti on teraviljakasvatajatel juba kevadel müügilepingud sõlmitud.

?Ma ei usu küll, et kellelgi seda vilja nii palju üle on, et riigile müüa,? ütles Pihlakas. ?Tänavune aasta on üldse selline, et need, kes on nõrgad, need surevad üldse ära ja ainult tugevamad jäävad ellu.?

Pihlakas ise kasvatab teravilja peamiselt loomadele söödaks ning tänavu talvel läks müügiks ainult umbes 100 tonni vilja. Pihlaka sõnul on põllumehe jaoks kindlam ja mugavam enne kevadet hulgiostjaga leping ära sõlmida, et sügisel oma vili talle müüa, kui PRIA peale lootma jääda.

?Eks nad saavad PRIAst umbes sama hinna, aga neil on lepingud,? viitas Pihlakas. ?Kindlasti on neidki, kes müüvad talvel või kevadel, aga neil peavad siis olema hoidmise võimalused.?

Praegu võib PRIA teha või ja lõssipulbri sekkumiskokkuostu, kuid ükski firma pole senini selle vastu huvi tundnud, kuna turg pakub paremat teenimisvõimalust. Teravilja kokkuostuga alustatakse novembris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing