Ülo Toomsalu • 4. oktoober 2004 kell 6:12

PM: Neljapäevani viib praam reisijaid tasuta Vormsile

Reedel Vormsi praamiliini seitsmeks aastaks üle võtnud kihnlaste laevafirma Kihnu Veeteed veab tuleva neljapäeva õhtuni reisijaid ja autosid üle mere tasuta.

Ametlikult sellepärast, et trükikoda ei jõudnud Rohuküla?Sviby liini piletid õigeks ajaks trükitud. Tõenäoliselt tahab aga laevafirma üllatada, kirjutab Postimees.

«Miks ma peaksin kulutama raha reklaamile,» lausus ASi Kihnu Veeteed juhatuse esimees Annely Akkermann. Ta lisas, et suust suhu rändavad kiidusõnad toovad rohkem kasu kui reklaamikampaaniale kulutatud kroonid.

Akkermann lubas esialgu tasuta sõitu kümme päeva. «11. oktoobrini on sõit tasuta, ma ei usu, et kiiremini piletid saame,» ütles Akkermann neljapäeva õhtul Sviby sadamas laeva uudistama tulnud vormsilastele. Peljates aga, et reisihuvilised võivad parvlaeva ummistada, kärpis ta priisõidu päevi seitsmele.

Kihnu Veeteed napsas Vormsi liini Saaremaa Laevakompanii (SLK) käest. SLK liinidirektor Aidar Lees-Leesmaa tunnistas, et teda üllatas Kihnu firma tasuta sõidu kampaania. «Miks nad nii teevad, ei oska öelda, aga las teevad, inimestele teeb see head,» sõnas Lees-Leesmaa.

«Kui kooliekskursioonidele tegime hinnasoodustusi, siis saime riigilt vastu näppe, ja seda lausa keelati meil teha,» märkis Lees-Leesmaa. «See olevat dotatsiooni mittesihipärane kasutamine. Ma ei oska hinnata, kas Kihnu Veeteede leping lubab neil reisijaid tasuta vedada.»

Hetkel kuum