Nokia kolmanda kvartali tulemused ületasid ootusi

Annika Matson 15. oktoober 2004, 00:00

?Nokia on rahalehma tüüpi aktsia ning aktsionärid tahavad rohkem kasumit näha,? kommenteeris aktsia liikumist LHV Soome turu jälgija Rene Ilves. See oli põhjus, miks aktsia eile oluliselt ei kallinenud. Nokia aktsia tõusis eile õhtuks 1,75 protsenti, 11,61 euroni.

Soome tehnoloogia lipulaev Nokia andis neljandaks kvartaliks prognoosi, mis vastas analüütikute ootustele. Firma ootab kasumiks aktsia kohta 16?18 euro senti. Rootsi investeerimispank Carnegie ootas 14?17 senti aktsia kohta.

Kuid Nokia enda käibeprognoos neljandaks kvartalis oli suurem kui analüütikute oma. Firma ootab 8,4?8,6 miljardi euro suurust käivet. Carnegie näiteks ootab käibeks 8,2 mld eurot.

Nokia teenis kolmandas kvartalis 0,14 eurot kasumit aktsia kohta. Kvartalikäive oli 6,94 miljardit eurot. Mõlemad näitajad olid prognoositust paremad. Nokia käive kasvas viimase viie kvartali jooksul esimest korda.

?Nokia neljanda kvartali kasum aktsia kohta peab olema vähemalt 17 euro senti, et aktsia hakkaks veidigi tõusma,? ennustas enne tulemusi Soome investeerimispanga FIM Securitiese analüütik Jussy Hyöty. Enne tulemuste avaldamist Nokia aktsia langes, pärast tulemusi ei osanud investorid alguses seisukohta võtta, kuid õhtul hakkas aktsia tõusma. FIM Securitiese soovitus Nokia aktsiale on kogu ja hinnasiht 12 ja 14 euro vahel.

Carnegie ootab aktsialt indeksist kehvemat tootlust. Hinnasiht on 8,5 eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing