• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia kolmanda kvartali tulemused ületasid ootusi

  ?Nokia on rahalehma tüüpi aktsia ning aktsionärid tahavad rohkem kasumit näha,? kommenteeris aktsia liikumist LHV Soome turu jälgija Rene Ilves. See oli põhjus, miks aktsia eile oluliselt ei kallinenud. Nokia aktsia tõusis eile õhtuks 1,75 protsenti, 11,61 euroni.
  Soome tehnoloogia lipulaev Nokia andis neljandaks kvartaliks prognoosi, mis vastas analüütikute ootustele. Firma ootab kasumiks aktsia kohta 16?18 euro senti. Rootsi investeerimispank Carnegie ootas 14?17 senti aktsia kohta.
  Kuid Nokia enda käibeprognoos neljandaks kvartalis oli suurem kui analüütikute oma. Firma ootab 8,4?8,6 miljardi euro suurust käivet. Carnegie näiteks ootab käibeks 8,2 mld eurot.
  Nokia teenis kolmandas kvartalis 0,14 eurot kasumit aktsia kohta. Kvartalikäive oli 6,94 miljardit eurot. Mõlemad näitajad olid prognoositust paremad. Nokia käive kasvas viimase viie kvartali jooksul esimest korda.
  ?Nokia neljanda kvartali kasum aktsia kohta peab olema vähemalt 17 euro senti, et aktsia hakkaks veidigi tõusma,? ennustas enne tulemusi Soome investeerimispanga FIM Securitiese analüütik Jussy Hyöty. Enne tulemuste avaldamist Nokia aktsia langes, pärast tulemusi ei osanud investorid alguses seisukohta võtta, kuid õhtul hakkas aktsia tõusma. FIM Securitiese soovitus Nokia aktsiale on kogu ja hinnasiht 12 ja 14 euro vahel.
  Carnegie ootab aktsialt indeksist kehvemat tootlust. Hinnasiht on 8,5 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.