Ülo Toomsalu • 21. oktoober 2004 kell 6:03

EPL: Snaige hoiab Eestis 30protsendilist turuosa

Nõukogude ajast tuntud leedulaste Snaige külmikud on siiani populaarsed, kinnitab sissetooja, kelle andmete kohaselt on Snaige turuosa Eestis umbes 30%.

?See tuleneb eelkõige ammusest tuntusest ja suhteliselt soodsast hinnast. Kuna logistiliselt asub tehas Eestile ligidal, aitab see transpordikulusid madalal hoida,? selgitas Eesti Päevalehele Leedu külmikutootja Snaige ametlik maaletooja Kodala OÜ turundusjuht Marko Aljand.

Arvestatavat turuosa kinnitab ka E-Lux Kodutehnika OÜ juht Rein Türkson: ?Snaigel on arvestatav turuosa tänu tuntusele endistest aegadest. Ka Snaige hinnatase on odavam, sest näiteks tema tippmudelite hinnad lõpevad seal, kust algavad enamiku Lääne-Euroopa tootjate omad.? Näiteks maksab roostevaba ümbrisega 600-liitrine Snaige külmik E-Luxi poes 5990 krooni, samas mahus Electroluxi külmik aga 12 990 krooni.

Aljandi sõnul on leedulaste eesmärk jõuda lähiümbruse riikide turgudel arvestatava turuosani, mistõttu on viimasel paaril aastal tootearendusega tublit tööd tehtud. ?Sel aastal lisandus valikusse nii veinikülmik, digitaalse juhtpaneeliga kui ka ?prestige line?i? külmikud, mis on suitsuklaasist riiulite, massiivsete käepidemetega ja ergonoomilise juhtpaneeliga. Veel tänavu lisandub valikusse uus antibakteriaalse sisuga külmik. Kokku on Snaigel 25 eri mudelit külmikuid,? rääkis Aljand.

Hetkel kuum