EL jätkab piiranguid Microsoftile

22. detsember 2004, 12:42

Euroopa Liidu kohus jättis täna jõusse Euroopa Komisjoni poolt Microsoftile määratud piirangud, lükates tagasi firma taotluse nende edasilükkamiseks.

Euroopa Komisjon kehtestas Microsoftile märtsis sanktsioonid ja määras rekordilise ligi 500 miljoni eurose trahvi, kuna leidis, et USA firma on operatsioonisüsteemi Windows turustamisel kuritarvitanud oma monopoolset seisundit, vahendas ETV Reutersi uudist. Komisjon tegi Microsoftile ettekirjutuse müüa Windowsit ilma Media Player multimeedia tarkvarata ning teha avalikuks töögrupi serveri programmide andmeprotokollid. Microsoft kaebas otsuse peale Euroopa Liidu Esimese Astme Kohtule ning taotles karistuste edasilükkamist, kuni on lõppenud põhijuhtumi kohtulik arutelu, mis võib venida aastaid.

Kohus leidis, et Microsoft ei suutnud näidata, et Komisjoni sanktsioonid põhjustaksid firmale tõsist ja pöördumatut kahju. Samas ei vaidlustanud firma määratud trahvi, mis on küll rekordiline, kuid tähtsusetu firmale konkurentsiseaduse rikkumiste eest tasutud miljardite dollaritega.

Mõlemad pooled kavatsevad otsuse Euroopa Ülemkohtusse edasi kaevata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing