Ülo Toomsalu • 19 jaanuar 2005

EPL: If Eesti Kindlustus hüvitab üleujutuse kahjud

If Eesti Kindlustuse juhatus otsustas hüvitada kodumajapidamistele üleujutusest tekkinud kahjud, kui kliendil oli kindlustatud loodusõnnetuse risk.

Hüvitamisel lähtutakse kindlustuslepingus märgitud hüvitislimiitidest ja piirmääradest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Samuti otsustas juhatus sõnastada If Eesti Kindlustuse kodukindlustuse üldtingimused nii, et tormist põhjustatud üleujutust käsitletaks tormikahjuna ka edaspidi. See tähendab, et kõikidel praegustel ja tulevastel klientidel laieneb kodukindlustuslepingus loodusõnnetuse riski kaitse.

Muudel põhjustel (kui torm) tekkinud üleujutuste vastu on endiselt võimalik kindlustada ainult eritingimustel. Klientidel, kellel oli kindlustatud eraldi üleujutusrisk, hüvitatakse kahju muu vara lepingu piirmäärade järgi ehk ei kasutata üleujutusriski piirmäära, mis on üldjuhul olnud madalam.

Hetkel on If Eesti Kindlustusele laekunud üle 1000 kahjuavalduse.

Hetkel kuum