7. veebruar 2005 kell 12:58

Börsiülevaade: uus börsinädal algas uute rekorditega

Hoolimata mõõdukalt madalast kauplemisaktiivsusest lõpetasid täna Tallinna börsil neli väärtpaberit taas uuel rekordtasemel.

Kokku tehti täna Tallinnas 30,8 miljoni krooni eest 112 tehingut.

Tõsisemaks võib pidada Hansapanga aktsia tõusu, mis lõpetas 163,51 kroonil. Küllap loodetakse, et reedel neljanda kvartali tulemused avaldav panganduskontsern suudab investoreid positiivselt üllatada.

2003. aasta viimases kvartalis teenis panganduskontsern 1256 miljoni kroonise intressitulu ja 549 miljoni kroonise teenus- ja komisjonitasu tulu juures 494 miljonit krooni kasumit (1,56 krooni aktsia kohta). 2004. aasta esimesed kolm kvartalit on näidanud pank keskmiselt kolmandiku võrra suuremat kasumit kui aasta eest. Tõenäoliselt ei rahulduta sellest väiksema kasvuga seegi kord.

Uute rekordtasemeteni jõudis traditsiooniliselt ka Merko Ehituse, kuid ka Tallinna Kaubamaja ja Rakvere Lihakombinaadi aktsia.

Samas võib nendest rekordipüstitajatest huvitavamaks pidada Baltika aktsiat, mis on pärast jaanuari lõpu kiiret laskumist 25-26 krooni vahele taas jõudu kogumas. Täna kosus rõivatootja aktsia päris arvestatava käibe najal 6,6%, tõustes tasemeni 27,69 kroonini.

Möödunud neljapäeval teatas ettevõte, et firma käive kasvas eelmisel kuul võrreldes aastatagusega 26%. Lõppenud aasta numbrid saadakse kokku ja avaldatakse 23. veebruaril.

Möödunud reedel neljanda kvartali tulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia lõpetas 120,48 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast möödunud aasta aprilli.

Hetkel kuum