21. juuli 2005 kell 11:31

Pakterminal töötles I poolaastal ligemale 4,9 miljonit tonni toornaftat ja naftasaadusi

Pakterminal teatas, et töötles 2005. aasta esimeses pooles ligemale 4,9 miljonit tonni toornaftat ja naftasaadusi.

Kuus laaditi pressiteate kohaselt keskmiselt 816 tuhat tonni naftatooteid.

'Võrreldes esimese kvartali hoogsa kasvuga naftatransiidis toimus teises kvartalis teatav stabiliseerumine. Aasta teise poolde vaatame siiski optimistlikult,' ütles Pakterminali juhatuse esimees Sulev Loo.

Pakterminal töötles 2004. aastal 9,7 miljonit tonni toornaftat ja naftasaadusi. Müügikäive oli 644 miljonit ning puhaskasum 392 miljonit krooni. Ettevõtte investeeris möödunud aastal enam kui 100 miljonit krooni.

Käesoleva aasta investeerimisprogramm näeb samuti ette täiendavaid investeeringuid. Nii laienes aasta esimeses kvartalis Pakterminali mahutipark 55 tuhande kuupmeetri võrra, mis kogumahuna ületab 300 tuhande kuupmeetri piiri.

AS Pakterminal on juhtivaid toornafta ning naftasaaduste transiidiga tegelevaid ettevõtteid Läänemere regioonis. Firma kuulub võrdsete osalustega Hollandi börsiettevõttele Royal Vopak ning ASile Transkullo.

Hetkel kuum