Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Catering?i -firmad ennustavad kasvu

    ASi Westgroup Catering tegevjuht Kadri Niinepuu prognoosib aasta lõpuks ligi poole suuremat käivet. ?Kui möödunud aastal lõpetasime aasta 5 miljoni krooni suuruse käibega, siis selle aasta lõpuks kasvab käibeks 10 miljonit krooni,? täpsustas Niinepuu majandustulemusi. Kasum kasvab tänavu 77 000 kroonilt 120 000 kroonini.
    Westgroup Cateringi käibest annab poole teenindus koos ruumide rendiga ning ülejäänud pool tuleb toitlustamisest.
    Kuigi Westgroup Cateringi pakub klientidele täisteenust, lisaks toitlustusele aitavad organiseerida ka muusika ja õhtujuhid, tuleb kasv Niinepuu hinnangul peamiselt toitlustuse arvel.
    ?Uutel turule tulijatel võib aga üksnes toidu pakkumisega raskeks minna, seega on kindlasti lihtsam kasvada ja klientuuri leida nendel, kes pakuvad n-ö täiskomplekti.?
    Ainult toitlustamisele spetsialiseerunud Feeter Cateringi juhataja Urve Maasing arvab, et ettevõte suudab areneda ka siis, kui keskendub ainult toitlustamisele.
    Möödunud aastal oli ettevõttel kolimise tõttu tagasilööke. ?Tänaseks oleme aga taas jalad alla saanud,? kinnitas Maasing. ?Eelmise aasta enam kui kahe miljoni krooni suurune käive ja 50 000kroonine kasum kasvavad tänavu kindlasti. Käive umbes poole võrra, kasumi kasvu ei oska prognoosida,? lisas Maasing.
    Samas ei välista Maasing, et tuleval aastal tuleb konkurentsis püsimiseks hakata pakkuma ka ürituse korraldamise teenust. Kuna kõik on veel idee tasandil, ei tahtnud Maasing tulevikuplaane rohkem avalikustada.
    Eesti peoteenindusfirmade käibeliider Frens Catering Tallinn prognoosib aasta lõpuks aga vaid kümne protsendist kasumi ja käibe kasvu.
    Möödunud aastal oli ettevõtte käive 33 miljonit krooni ja kasum 103 000 krooni. Selle aasta lõpuks prognoosib ettevõte 36 miljoni kroonist käivet ja 113 000kroonist kasumit. Enamiku ehk 83% ettevõtte käibest moodustab catering?i-teenus, 15% konverentsiteenus ja kaks protsenti kõik muu.
    Frens Catering Tallinna tegevjuhi Inga Brandmeistri sõnul on Frensil turuliidrina Eestis raske kasvada: ?Frens Catering on kolme, Tallinnas, Tartus ja Pärnus asuva köögiga kõige suurem. Kasvu saavutame eelkõige rahvusvaheliste projektidega,? ütles Brandmeister.
    Näiteks pakub Frens catering?i-teenust ka lähemates välisriikides. Nii oli Frens tänavu Soome ralli toitlustaja. ?Samuti tulevad kõne alla muud lähivälismaad, kuhu bussiga saab sõita ? näiteks Läti ja Leedu.?
    Kaheksa aastat turul tegutsenud OÜ Catering Service tegevjuht Marko Meigase sõnul kasumis ja käibes tänavu suuri muutusi ei tule. ?Prognoosin, et numbrid jäävad möödunud aastaga võrreldes enam-vähem samaks,? ütleb ta.
    Ettevõtte käive oli mullu 11 miljonit krooni ja kasum 100 000 krooni.
    Catering Service on spetsialiseerunud peamiselt toitlustamisele. ?Muusikalist poolt ja õhtujuhte me üldjuhul ei paku, kuigi heade partnerite korral võime ka nendes asjades hädast välja aidata,? kinnitab Meigas.
    Elitaarse ja kõrgeklassilise peolaua saab alati Carmen Cateringist. Neil on huvitavaid delikatesse ja hõrgutisi, mis sobivad pidulikule üritusele.
    Kui on korralik kliendivastuvõtt, siis tellime toidu Fazer Amicast. Neil on suur kogemus nii suurte kui ka väikeste üritustega. Suurimaks plussiks on neil logistika, mis on eriti oluline päevase ja mitmete eri söögikordadega ürituse ajal. Kõik kohvipausid, lõunad ja ooted, on alati sekundilise täpsusega paigas.
    Kui on lihtsam üritus, tellime toidu Menu Cateringist. Nende tehtud toidust ei jää ühelgi külalisel kõht tühjaks. Kui on aga vaja nutikust ja minna ekstreemsetesse oludesse, näiteks kolmeks päevaks saarele, siis tellime alati Veskaru Cateringi. Veskaru kokad suudavad ka siis, kui tormi tõttu ei saa saarele toitu juurde saata, keeta kokku suurepärased road.
    Koostööpartnerite valikul mängib suurt rolli ka catering?i-firma enda suhtumine. Hea näide on Veskaru, kellel on alati ka korraldustoimkonnale, kellel lõunapausiks aega ei jää, midagi lihtsat hamba alla pakkuda. See on tõesti suur ?est ja näitab ettevõtte koostöövalmidust ühise eesmärgi nimel.
    Erinevate ürituste korral catering?i-firma valik ei olegi kinni niivõrd konkreetses firmas kui just selle kokas.
    Meie oleme kasutanud peamiselt Fazer Amica teenuseid ning sellega igati rahule jäänud. See firma on väga paindlik ning võimeline pakkuma väga uhkeid ja eksklusiivseid roogi, aga ka terveks päevaks süüa suurtele gruppidele. Nad organiseerivad vastavalt kliendi soovile kõik ise, näiteks kui on vaja jaapani kööki, siis organiseerivad nad vastavate oskustega koka.
    Kohvikus toitlustab meie ministeeriumi OÜ Saukas, samuti kasutame nende teenuseid mitmesugustel majasisestel üritustel. Majavälistel üritustel, ka nt pressikonverentside ja seminaride korral, oleme pöördunud Frens Cateringi poole. Rahul oleme mõlemaga, probleeme pole kummagi puhul esinenud ja kindlasti kasutame neid ka tulevikus.
    Sõltuvalt üritusest kasutame eri catering?i-firmade teenuseid ? Catering Service, Frens Catering ja Westgroup. Kallimate ja eksklusiivsemate ürituste korral oleme pöördunud Catering Service?i poole, lihtsamate puhul oleme enamasti valinud Westgroupi. Probleeme pole ühegi firmaga ette tulnud. Kavatseme nende teenuseid edaspidigi kasutada.
  • Hetkel kuum
Asse Sauga: aga mis siis on meie riigi missioon?
Mis oleks, kui meie riik sõnastaks täpselt oma missiooni, visiooni ja vastuse väga lihtsale, ent olulisele küsimusele – miks, küsib ettevõtja, krüptorahanduse ekspert ja metafüüsik Asse Sauga.
Mis oleks, kui meie riik sõnastaks täpselt oma missiooni, visiooni ja vastuse väga lihtsale, ent olulisele küsimusele – miks, küsib ettevõtja, krüptorahanduse ekspert ja metafüüsik Asse Sauga.
Föderaalreserv tõstis taas intressimäära 25 baaspunkti
Föderaalreserv teatas, et tõstab intressimäära 25 baaspunkti võrra, otsusele järgneb pool tundi hiljem pressikonverents Föderaalreservi juhi Jerome Powelliga.
Föderaalreserv teatas, et tõstab intressimäära 25 baaspunkti võrra, otsusele järgneb pool tundi hiljem pressikonverents Föderaalreservi juhi Jerome Powelliga.
Kuidas muuta jõukuse kasvamine paratamatuks?
„Naabermaja miljonär“ on väga kasulik ja inspireeriv raamat, mis aitab ümber lükata müüdi, et rikkaks saamise ainus võimalus on hiigelsuur palk, rikkad vanemad või üüratu pärandus. Raamat tõestab empiirilise uurimise põhjal, et raske töö, usinus, kokkuhoidlikkus ning aeg võivad ka tavainimese jõukaks teha.
„Naabermaja miljonär“ on väga kasulik ja inspireeriv raamat, mis aitab ümber lükata müüdi, et rikkaks saamise ainus võimalus on hiigelsuur palk, rikkad vanemad või üüratu pärandus. Raamat tõestab empiirilise uurimise põhjal, et raske töö, usinus, kokkuhoidlikkus ning aeg võivad ka tavainimese jõukaks teha.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
HKScani uus personalijuht: tootmisvaldkond kõnetab mind
"Delovõje ljudi" saatekülaliseks on suurima toidutootja HKScani Rakvere lihatööstuse uus personalijuht Ksenia Sheveleva, kes on kogenud personalijuht ja saab hakkama ka pea tuhandepealise ettevõttega.
"Delovõje ljudi" saatekülaliseks on suurima toidutootja HKScani Rakvere lihatööstuse uus personalijuht Ksenia Sheveleva, kes on kogenud personalijuht ja saab hakkama ka pea tuhandepealise ettevõttega.

Olulisemad uudised

Oliver Kruuda venitas kavala nõksuga kohtuistungi algust edasi
Täna hommikul vahetult enne kohtuistungi algust sai Tallinna ringkonnakohus teada, et maksukuriteos süüdistatav ärimees Oliver Kruuda ütles üles kliendilepingu kaitsjaga, mistõttu lükkub asja arutamine aprillikuusse.
Täna hommikul vahetult enne kohtuistungi algust sai Tallinna ringkonnakohus teada, et maksukuriteos süüdistatav ärimees Oliver Kruuda ütles üles kliendilepingu kaitsjaga, mistõttu lükkub asja arutamine aprillikuusse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.