Aili Sandre • 7. november 2005 kell 22:00

Avalikustamise nullib rumalus

EL hakkab arutama põllumajandustoetuste saajate avalikustamist, aga võib arvata, et niipea seda ei juhtu ? Prantsuse valitsus ideed ei poolda, sest prantslased on avalikustamise kanged vastalised. Sellest piisab, et ettepanek põhja lasta.

Teaks Prantsuse lihtne põllumees, et tema kuulub selle 70% hulka, kelle vahel jagatakse vaid 17% Brüsselist tulevast toetusest ja suurtootjad saavad enamiku rahast, ning tavaline maksumaksja, et temalt korjatud maksude arvelt saab kaudselt toetust ka Briti kroonitud pea Elizabeth II (oli 660 miljoni dollariga ajakirja Forbes eelmise aasta rikkamate riigijuhtide esikümnes), muutuks nende arvamus kardinaalselt. Aga nad ei luba seda endale öelda. Ja valitsus ka ei ütle ? puudub veel, et praeguste rahutuste ajal sealsed põllumehedki omavahel tülli pööravad.

Nii otsustabki asja ära tavaline prantsuse talunik, teadmata seejuures, et on loobunud oma trumbist ? infost.

Hetkel kuum