13. detsember 2005 kell 10:05

USA Sybase`i kontsern kinkis Tartu Ülikoolile 10 miljoni eest tarkvaralitsentse

Eile kinkis Sybase Inc oma Eesti esinduse AS Sybase Eesti vahendusel Tartu Ülikoolile 100 Sybase PowerDesinger"i litsentsi, teatas ülikool.

Tartu Ülikooli tarkvarasüsteemide lektori Vambola Lepingu hinnangul on tavahindades enam kui 10 miljonit krooni maksev tehing siiski kasulik mõlemale osapoolele. Leping täpsustab: ?Ülikool saab oma õppetöös kasutada suurepärast andmebaaside disainimise ning äriprotsesside modelleerimise vahendit, mis sobib hästi ka väikse ja keskmise suurusega firmadele. Sybase astub aga sammukese lähemale Eestis tegutsevatele organisatsioonidele ja ettevõtetele, tutvustades oma andmebaaside ning äriprotsesside tehnoloogilisi lahendusi?.

Sybase?i kontsern on üks maailma juhtivatest innovatiivsete andmebaaside tehnoloogiate loojatest, mis asutati Ameerika Ühendriikides 1984. aastal. Kontsernil on kaks peakorterit ? Californias (USA) ja Dublinis (Iirimaa) ? kus kokku töötab üle 3600 inimese. Subase?i kliente on 40 000 ja kokku 60 riigist.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum