KC Grupp vaidleb Tallinna linnaga Olümpia hotelli vastaskruntide pärast

Anne Oja 17. jaanuar 2006, 00:00

KC Grupp tahab, et Tallinna linnavalitsust kohustataks 1999. aastal sõlmitud ühise tegutsemise lepingut täitma.

Detailplaneering lubab Olümpia hotelli vastas asuvatele kruntidele ehitada ühe kuni 30korruselise ning mitu kuni 8korruselist ärihoonet. Krundid kuuluvad Kristiine Kasiinot pidavale kinnisvarafirmale AS KC Grupp ja Tallinna linnale.

Mullu kevadel kaebas detailplaneeringu algatanud KC Grupp linnavalitsuse kohtusse, kuna linn soovis oma krunte müüa ettevõttega kooskõlastamata. Nimelt on KC Grupil juba alates 1999. aastast taskus Tallinna linnaga sõlmitud maa-ala ühise arendamise leping.

KC Grupi juhatuse liige Herki Hollak ütles eile: "Meil ei ole soovi antud küsimuses hetkel kommentaare jagada. Saame kinnitada seda, et kohtuistung toimub."

Hollak rääkis mullu Eesti Päevalehele, et kruntide müüki kooskõlastamata jättes rikub linnavalitsus KC Grupiga sõlmitud koostöölepet. Tallinna toonane abilinnapea Toomas Vitsut kaitses linnavalitsust põhjendusega, nagu kuuluks KC Grupile sotsiaalmaa, linnale aga ärimaa. Advokaadibüroolt tellitud hinnangu järgi polevat linnavalitsusel ühtegi siduvat lepingut KC Grupiga.

Linna pressiteenistus avaldas eile, et KC Grupp on oma kinnistud juba müünud ning uuel omanikul pole linnalt midagi nõuda. Kinnistusregistri andmete kohaselt kuuluvad kinnistud siiani KC Grupile. Kogu kvartali suurus koos Tallinnale kuuluvate kruntidega ulatub 3,4 hektarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing