Rate.ee asutaja ei usu soomlaste suhtlusportaali edusse

02. november 2006, 18:11

Rate.ee asutaja Andrei Korobeiniku sõnul
paneb teda imestama Soome suhtlusportaali plaan laieneda Balti riikidesse, sest
siinne turg on juba kinni.

Korobeinik ütles, et rate.ee-d ei saa eriti võrrelda Soome portaali IRC-Galleriaga, sest rate.ee-l on ainuüksi Eesti turul sama palju kasutajaid, kui Soome portaalil Soomes.

Korobeiniku sõnul on rate.ee-l praegu umbes 335 000 kasutajat. IRC-Galleria loodab, et Eesti portaal MinuGalerii saab Eestis 100 000 kasutajat.
Korobeinik peab sellist plaani reaalseks: "Nad võivad sellise kasutajate arvu saada, aga küsimus on selles, kuidas nad seda hoiavad. See on nagu uue baari avamine sinu lemmikbaari kõrval. Esimesel õhtul lähed uude baari, aga kui sinu sõbrad sinna järgi ei tule, siis ei taha ka sina sinna jääda. Peab olema mingi konkreetne põhjus, miks sinna üle kolida."

Korobeinik ütles, et uue portaali tulemine annab võimaluse vaadata, kas ka midagi uut tehakse ja juhul kui midagi paremini tehakse, saab kiiresti kopeerida. Praegu on Korobeinik 100% kindel, et pigem on rate.ee-l midagi, mida MinuGaleriil pole.

IRC-Gallerial avas suhtlusportaali Eestis, Leedus, Lätis, Venemaal ja Ukrainas.
"Imestan, miks selline turgude valik. Balti riigid on enam-vähem kõik kinni. On ju ka teisi Euroopa liidu riike, mis on vabad," rääkis ta. "Eriti naiivne on minna Ukrainasse! Seal ei ole ju Ukraina internetti. Inimesed kasutavad Venemaa internetti ning sealseid suhtlusportaale," märkis Korobeinik.

Korobeiniku sõnul tuleb rate.ee selle aasta käive tuleb umbes miljon eurot (15,6 mln kr). Rate.ee tegutseb peale Eesti veel Lätis, Leedus ja Venemaal. Korobeiniku sõnul läheb rate.ee-l Lätis ja Leedus normaalselt. Venemaal on rate.ee tegutsenud vaid kuu aega ning kasutajaid on sealsel rate.ee-l umbes 15 000-20 000.

Soome suurima kasutajaskonnaga suhtlusportaal IRC-Galleria avas eestikeelse MinuGalerii-nimelise portaali, teatas Laika Mobile Media AS. MinuGalerii on loodud Soome suurima suhtlusportaali IRC-Galleria baasil, mis on tegutsenud alates 2000. aasta detsembrist. IRC-Gallerial on 370 000 aktiivset kasutajat ning peetakse suurimaks noorte meediakanaliks Soomes. Samalaadne suhtlusportaal toimib ka Leedus, Lätis, Venemaal ja Ukrainas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2006, 18:43
Otsi:

Ava täpsem otsing