Valitsus kiitis eile heaks raudtee tagasiostu

Harry Tuul 10. november 2006, 00:00

Otsus sündis pärast enam kui kaks tundi kestnud arutelu. Täna toimub ka valitsuse istung, mille ainuke päevakorrapunkt on Eesti Raudtee enamusaktsiate omandamine ning majandusminister Edgar Savisaarele volituse andmine lepingu allkirjastamiseks.

"On loomulik, et nii suuremahulist, kaalukat ja pretsedenditut otsust ei saa teha uisapäisa," põhjendas Savisaar arutelu venimist.

Majandusministri sõnul on pärast tagasiostu kõigepealt mõistlik kehtestada ettevõttes nn üleminekuaeg ja nimetada riigi esindaja ettevõtte juhatusse.

Pikemas perspektiivis tuleb raudtee kaheks jagada ning veondus ja rööpavõrgustik eraldada.

Siiski ei jõustu raudtee aktsiate tagasiostuleping suuromaniku BRSiga enne, kui selle kinnitab Riigikogu lisaeelarve vastuvõtmisega. Sellest tõotab tulla omaette katsumus, sest alles kolmapäevases Riigikogu infotunnis kritiseeris ekspeaminister Juhan Parts teravalt Eesti Raudtee tagasiostu.

Partsi arvates maksab riik Eesti Raudtee aktsiate eest 500 miljonit krooni õiglasest hinnast rohkem.

Ta pidas kohatuks ka peaminister Andrus Ansipi väidet, et riik tahaks raudtee omanikuna tõsta tariife ja kasutada sellest laekuvat raha investeeringuteks raudtee infrastruktuuri, kuna just seda ei ole riik lubanud Eesti Raudteel siiani teha. "Majandusminister Savisaar on teinud kõik endast oleneva, et Eesti Raudtee ei saaks Vene transiidiärimeestelt vedude eest kõrgemaid tariife küsida ja nüüd on Reformierakonna esimehest saanud tema advokaat," rääkis Parts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing