Mariliis Pinn • 19. november 2006 kell 12:11

Päästeamet korraldab tänuõhtu suurte metsatulekahjude ja rannikureostuse likvideerimisel osalenutele

Esmaspäeval, 20. novembril kell 16.30 toimub ''Estonia'' teatri saalis Päästeameti korraldatud pidulik tänuõhtu, kus avakõne peab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Võttes kokku ülimalt pingelist ning töörohket aastat tunnustab Päästeameti peadirektori asetäitja peadirektori ülesannetes Ain Karafin tänukirjade ja päästeteenistuse aumärkidega selle aasta suurte metsatulekahjude kustutamisel ja looderanniku reostuse likvideerimisel aktiivselt osalenud päästjaid, naaberriikide koostööpartnereid, erinevaid asutusi, organisatsioone ja vabatahtlikke eraisikuid, teatas Päästeamet.

Ain Karafini sõnul tõestas käesoleva aasta tulekahjuderohke suvi, et päästealal töötavad missioonitundega ja professionaalsed spetsialistid, kes saavad hakkama ka väga rasketes ja ohtlikes olukordades. ''Eriti tahaksin tänada kõiki koostööpartnereid, kes keerulises olukorras meid toetasid. Sellised õnnetused näitavad ilmekalt, kuivõrd tähtis on erinevate organisatsioonide ja ametkondade koostöö,'' märkis Karafin.

Tänuõhtuks ruume pakkunud Estonia teatri direktori Paul Himma sõnul on Rahvusooperi pere Eesti päästespetsialistide professionaalse tööga kokku puutunud eelkõige teatrimajas juhtunud tulekahjude tõttu, kus inimeste elu pole õnneks ohus olnud. ''Nende hetkede algpõhjus on olnud küll nukrakstegev, ent seda ladusam on olnud meie järgnev koostöö. Seetõttu oleme oma mõtetes kaasa elanud ka päästjate tänavusele, eriti töörohkele aastale,'' nentis Himma.

Hetkel kuum