Arvutifirma kasum suurenes 220%

ÄP 22. november 2006, 00:00

Kulberti juht ja ainuomanik Ivar Kalma põhjendas võitu firma senise kontori müügiga eelmisel aastal, mistõttu saavutati ka suur kasum.

Ettevõtte tulevikust rääkides mainis Kalma, et firma muutis oma sihtgruppi ja hakkab senisest rohkem vaatama jaekaubanduse poole, sihtides firmasid, kes soovivad osta kogu riist- ja tarkvara ühest kohast. "Sellega seoses ilmselt laiendame ka valdkondi," selgitas Kalma Tehnotrendile.

Seni parim tulemus Eesti arvutifirmade TOPis pärines Kulbertil 2000. aastast, mil oldi kümnendad.

Kulberti mullune käive oli 70,8 miljonit ja kasum 7,2 miljonit krooni. Üle-eelmise aastaga võrreldes kasvas käive 75 ja kasum 220 protsenti.

Teise koha saavutas Äripäeva arvutifirmade TOPis telekomi-, pangandus- ja kaubandussektorile IT-lahendusi tootev AS Proekspert. Firmat juhib Ove Tüksammel, kes on ka 10 protsendi aktsiate omanik. Enam kui pool aktsiatest kuulub taanlastele.

Kolmandaks tuli kontoritehnikat müüv ja hooldav Narva firma AS Argo Electronics. Suure osa ettevõtte käibest andis eelmisel aastal kontoritoodete eksport. Argo Electronics kuulub võrdsetes osades Oleg Fjodorovile ja Andrei Rabtsevitsile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing