23. november 2006 kell 22:00

Kiirlaenupakkuja ootab suurt tulu

"Laenad 1500, maksad tagasi 1800 krooni," reklaamib end kiirlaene pakkuv, Credit24 kaubamärgi all tegutsev Mobile Credit Baltic. Üheksale Euroopast, Aasiast ja Ameerikast pärit investorile kuuluv firma on üks mitmest Eesti turul tegutsevast kiirlaenupakkujast.

Detsembrist Londoni börsi alternatiivnimekirjas noteeritava firma juhi ja ühe omaniku Rami Ryhäneni sõnul näeb ta Balti riikides suurt potentsiaali. "Eesti, Läti, Leedu ja ka Soome on väga atraktiivse turuga, hea infrastruktuuri ning tugeva arenguga riigid, ütles ta.

Londoni AIM börsile mineku põhjusena nimetas ta plaani teha suuri investeeringuid - lisainvestoritelt soovitakse saada 116 miljonit krooni. Ryhäneni sõnul on plaanis teha telereklaami, arendada tehnoloogiat ning meeskonda.

Eestis teeb soomlane koostööd endise meelelahutusveebi Jippii tegijatega. "Rain Sepp, kes siinseid tegevusi juhib, oli Jippiis mu right hand man," kiitis varem Jippiid juhtinud Ryhänen.

Kohalike kiirlaenupakkujatega rääkides jäi mulje, et Ryhänen ning firma asutaja Kai Juhani Karttunen, kes interneti kiirlaenu ideega välja tuli, on tundmatud tegelased.

Küsimusele, kas Mobile Credit Balticu tegevust jälgitakse, vastas SMS Laen OÜ juhatuse liige Toomas Allikas lühidalt: "Ei." See ei vähenda aga Allikase usku oma võimetesse nurjata Credit24 plaani tõusta Baltimaade suurimaks kiirlaenupakkujaks. Kummal teie meelest on selleks paremad võimalused? "Meil!" oli ta kindel.

See, et Mobile Credit Baltic eelmisel aastal 4,9 miljoni kroonises kahjumis oli, polegi teab mis ime - reaalset tegevust alustati ikkagi alles sel aastal. 2008. aastal on aga kasumiprognoos juba 124,8 miljoni krooni peale sihitud.

Mobiiliteenuseid pakkuva Mobi Solutionsi juhatuse liige Rain Rannu ütles, et nende kiirlaenupakkujatest koostööpartneritel läheb praegu väga hästi ning tulevikus see jätkub. "Tundub, et neid tuleb ka järjest juurde," ütles ta.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum