• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Litvinenko viimased sõnad: minu surma eest vastutab Putin

  Eile heitis mürgitamise tagajärjel hinge endine KGB agent Aleksandr Litvinenko, kes lasi vahetult enne oma surma kirja panna avalduse, milles ta süüdistab enda tapmise korraldamises Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

  Litvinenko hoiatas Putinit lemaailmsete protestiaktsioonide eest, kirjutas CNN. "Sa võid mind vaigistada, kuid sel vaikimisel on oma hind. Sa oled ennast näidanud nii barbaarse ja halastamatuna nagu sinu kõige vihasemad kriitikud on hoiatanud," seisis Litvinenko vahetult enne surma kirjutatud kirjas.
  "Sul võib õnnestuda vaigista ühte meest, kuid kogu maailma protestihuilged kajavad su kõrvus elupäevade lõpuni, härra Putin."
  "Sa oled näidanud, et sul puudub igasugune austus elu, vabaduse ja inimväärtuse vastu. Sa oled näidanud, et sa pole oma ameti vääriline," seisis Litvinenko kirjas.
  Aleksandr Litvinenko haigestus raskelt 1. novembril pärast kohtumist ühe allikaga, kes väidetavalt pidi andma talle informatsiooni ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrva kohta. Surma asjaolusid uurib nüüd Scotland Yard. Haiglas õnnestus detektiividel Litvinenkot küsitleda ligi 15 tunni jooksul, enne kui viimase seisund halvenes.
  Spekuleeritakse, et Litvinenko surma taga seisab Kreml. Kuid Vene valitsus väidab, et see ei vasta tõele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Suur galerii: Äriplaan 2022 tõi kokku enam kui pool tuhat ettevõtlikku inimest
Eelmise nädala kolmapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 500 inimese ringis, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Eelmise nädala kolmapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 500 inimese ringis, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.