• Jaga lugu:

  Berezovski kontorist leiti samuti radioaktiivset ainet

  FSB endise luuraja Aleksandr Litvinenko surma uuriv Scotland Yard leidis radioaktiivse aine jälgi ka Suurbritannias eksiilis elava Vene miljardäri Boriss Berezovski kontorist Londonis.

  Scotland Yard teatas, et Litvinenko uriinist leitud poloonium 210 jälgi leiti kahest Londoni kontorist, vahendas AFP. Üks kontoritest kuulus Boriss Berezovskile. Litvinenko ja ka kõik teised ärimehe sõbrad olid nendes ruumides sagedased külalised.
  Teine kontor kuulub turvateenuste ettevõttele Erinys. Ettevõte on teatanud, et eksluuraja külastas neid küsimuses, mis ei puuduta üldse praegu politsei poolt uuritavat juhtumit. Ükski ettevõte töötajatest ei ole haigestunud.
  Sama radioaktiivset ainet on leitud ka sushirestoranist ja hotellist, mida Litvinenko külastas 1. novembril vahetult enne haigestumist, ning mehe Londoni kodust.
  Suurbritannia tervishoiuorganid kavatsevad testida kolme kiirituse sümptomitega inimest. Sümptmonid lõid inimestel välja vähem kui nädal pärast eksspioon Aleksander Litvinenko surma.
  Kolm isikut, kellel kiiritust kahtlustatakse, olid nende 500 inimese seas, kes helistasid Suurbritannia riiklikule terviseteenuste abiliinile seoses Litvinenko juhtumiga.
  Aleksandr Litvinenko kiire surma põhjus oli radioaktiivne element poloonium. Surmaeelses avalduses süüdistas mees mürgitamises Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Eksperdid leidsid Litvinenko uriinist alfakiirguse jälgi, mille põhjustas tõenäoliselt tugeva radioaktiivse elemendi polooniumi isotoop aatommassiga 210.
  Litvinenko oli endine Vene salateenistuse agent. Ta oli olnud Venemaa presidendi Vladimir Putini terav kritiseerija.
  Litvinenko palus Suurbritanniast poliitilist varjupaika 2001. aastal pärast seda, kui väitis, et FSB kavatseb korraldada atentaadi praegu samuti Inglismaal elavale oligarhile Boriss Berezovskile.
  FSB endine alampolkovnik Litvinenko haigestus raskelt 1. novembril pärast kohtumist ühe allikaga, kes väidetavalt pidi andma talle informatsiooni ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrva kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.