Estonian Airi reisijateenindajad: toetame teineteist raskel hetkel

18. detsember 2006, 12:14

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad Estonian
Airi check-in ja reisijateenindamise töötajad teatasid täna, et on solidaarsed
streikivate lennumehaanikutega ja toetavad nende palganõudeid.

"Lennundustöötajad on ametiühinguga hästi kaetud ja me toetame teineteist raskel hetkel," ütles reisijateenindajate usaldusisik Kristina Deško. Tema sõnul tunnetasid reisijateenindajad lennumehaanikute tuge tänavu kevadel, kui ka nende palgaläbirääkimised olid katkemise äärel, teatas transpordi ametiühing. "Nüüd on meie kord kolleegidele kaasa elada ja neid julgustada," rääkis Deško.

Lennumehaanikud korraldavad täna 12.30 tunniajalise hoiatusstreigi, kuivõrd nende palku pole kahe aasta jooksul korrigeeritud ja palgaläbirääkimised pole enam kui aasta jooksul andnud rahuldavaid tulemusi. Eesti lennunduses on tegutsemas kaks ametiühingut. Kõiki maapealseid töötajaid lennukokkadest lennuliiklusdispetšeriteni ühendab Transpordi Ametiühing. Kogu lennumeeskonda organiseerib Eesti Liinilennunduse Ametiühing. Mõlemad ametiühingud on seotud ka streigipaktiga, mis võimaldab vajadusel streike laiendada ja korralda kuni 20 tuhande osavõtjaga hiigelstreike.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2006, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing