Mariliis Pinn • 1. mai 2007 kell 8:01

Savisaar: Venemaa tegi Ansipi tagasiastumise võimatuks

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kirjutas oma blogis, et Venemaa riigiduuma delegatsioon tegi tegelikult Ansipi väljavahetamise mõneks ajaks võimatuks, sest milline eestlane taluks niisugust ettekirjutust ühest teisest riigist.

"Mäletate, kui president Ilves tunnistas ühes oma kõnes, et seaduse Tõnismäe monumendi kohta võtsid vastu need, kes töötavad Moskva huvides. Nendel oli vaja seda konflikti õhutada ja nüüd on nad oma tahtmise saavutanud," kirjutas Savisaar.

Savisaar sai sellele versioonile järjekordse kinnituse, kui Venemaa riigiduuma delegatsioon teatas, et nemad nõuavad Ansipi väljavahetamist. "Sellega tegid nad tegelikult Ansipi väljavahetamise mõneks ajaks võimatuks, sest milline eestlane taluks niisugust ettekirjutust ühest teisest riigist. Mina küll mitte," avaldas ta arvamust.

"Aga ma jõudsin ka selgusele, et tegelikult hoiab Venemaa Ansipit üleval. Sellist avaldust võis vaja olla ainult selleks, et keegi ei mõtlekski Ansipi väljavahetamisest. See aga tähendab, et konflikt püsib ning lõkkesse visatakse halgusid juurde. Mis võiks rohkem meeldida Venemaa "pistrikele"," võttis ta olukorra kokku.

Hetkel kuum