Mariliis Pinn • 3. mai 2007 kell 14:20

Internetiliikluse maht on endiselt tavapärasest kõrgem

Riigiasutuste andmesidevõrgus on liiklust täna ligikaudu kolm korda rohkem kui harilikul tööpäeval. Mitmete turvameetmete rakendamise ja võimsuste lisamisega on õnnestunud hoida andmesidevõrgu teenused käigus.

Kui eile teatud kellaajast hakkas internetiliikluse maht samm sammult tõusma, siis täna on liikluse mahud püsinud suhteliselt ühtlasel tasemel Sellegipoolest on internetiliikluses märgata mitmeid ründetunnustele viitavaid asjaolusid, teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.

Alates 27ndast aprillist on Eesti valitsusasutuste internetiliiklust ja veebiserverite toimimist seganud mitmed DDOS rünnakud, mille abil tõstetakse pahatahtlikult veebiserverite koormust eesmärgiga tõkestada asutuste kodulehekülgede kättesaadavus ja ummistada andmesidevõrgu ühendusi. Viimaste päevade jooksul on lisaks valitsusasutustele hakatud ründama ka haridusasutusi, meediaväljaandeid ning eraettevõtteid.

Hetkel kuum