Mariliis Pinn • 25. mai 2007 kell 8:47

Inspektsioon: tivoli ei ole täitnud ettekirjutusi

Tehnilise järelevalve inspektsioon ei saanud lugeda OÜ-le Tivoli Tuur esmaspäeval tehtud ettekirjutust neljapäevaks (24.05) väljakuulutatud lõbustuspargi avamisajaks täidetuks, sest tehnilise kontrolli läbiviimise nõue oli täitmata.

Elektriohutuse osas eeldas ettekirjutus kogu tivoli elektripaigaldise tehnilise kontrolli läbiviimist, teatas inspektsioon. Kolmapäeval OÜ Elektrikontrollikeskus poolt alustatud kontroll tuvastas mitmeid puudusi, mille kõrvaldamisega tegeles OÜ Tivoli Tuur poolt palgatud elektritööde ettevõte veel ka neljapäeva pärastlõunal. Neljapäeva õhtupoolikul tehti alles elektriohutusalaseid kontrollmõõtmisi, mistõttu OÜ Elektrikontrollikeskus ei saanud oma tehnilist kontrolli neljapäeva õhtuks lõpetada.

OÜ Tivoli Tuur atraktsioonidest on kolmapäeva hilisõhtul saadetud kontrollidokumentide kohaselt kolm kontrollitud rootsi kahe erineva inspekteerimisasutuse poolt ning kaks Norra sertifitseerimis- ja inspekteerimisasutuse DNV poolt. Inspektsioon kontrollis nende dokumentide kehtivust ning eeldatavasti nende seadmete kasutuselevõtuga probleeme ei teki.

Ülejäänute kohta esitatud kontrollidokumentidel nimetatud inspekteerimisasutust ei õnnestunud dokumentide kontrolliks jäänud ühe päeva (neljapäeva) jooksul välja selgitada, sest dokumentidel puuduvad võimaliku inspekteerimisasutuse kontaktandmed. Rootsi tivoliseadmete inspekteerimise alast akrediteeringut dokumendil figureeriva nimega firma ei oma.

Hetkel kuum