13. juuni 2007 kell 6:26

Üliodav India auto jääb eestlastele kättesaamatuks

India paiskab järgmisel aastal turule motorolleri hinnaga sõiduauto.

India suurkorporatsioon Tata Motors lõi automaailma kihama, lubades neljarattalist sõidukit, mis maksab sama palju kui tavaline motoroller – vähem kui 30 000 krooni, kirjutas Ärileht.

Tata on hiigelkorporatsioon, mis tootis üksnes tänavu maikuus ligi 43 000 sõidukit. Tema tooteportfelli kuuluvad nii traktorid, bussid, veoautod kui ka sõiduautod. Sama nime all müükse ka hotelliteenust ja India teed.

Tata autodest “istub” Eesti autoregistris vaid üks sõiduk – kümme aastat tagasi uuena registreeritud maastikuauto Telcoline. Tegemist peab olema hea autoga, sest see on Eestis oleku ajal ka korra omanikku vahetanud.

Tata rihib peamiselt soojade maade turgu, sest ei panusta oma mudelites soojustusele, salongiküttele ega müraisolatsioonile. Euroopa Liidus on ta kanda kinnitanud Portugalis, Hispaanias ja Kreekas. Kuid suurem esindus asub Suurbritannias.

Hetkel kuum