5. august 2007 kell 14:38

Lang: liikluses tekitavad probleeme vaid vähesed

Justiitsminister Rein Langi arvates ei tohi kõikidele ühiskonnaliikmetele tekitada arutuid piiranguid, sest tegelikkuses tekitavad liikluses probleeme kaduvväike osa ühiskonnast, kirjutas postimees.ee.

«Mulle teeb muret Eestis üha kasvav tendents nõuda kõva kätt. Kurdetakse, et kõik on halvasti ja mõned usuvad, et olukorda parandaks karmimad karistused või lisapiirangud,» vahendas Reformierakond justiitsministri erakonna suvepäevadel öeldud sõnu.

Rein Langi hinnangul avab iga uus piirang omamoodi Pandora laeka, tekitades järjest enam uusi piiranguid, kuni ühel päeval avastatakse ennast politseiriigist.

«Vabade inimestena ja liberaalidena peab selline suhtumine meid tagajalgadele ajama. Me peame isikuvabaduste ja inimõiguste säilimise eest võitlema iga päev, need pole meile taevase kingitusena lihtsalt antud,» ütles minister.

Ta kinnitas, et ta ei poolda suuri repressioone, vaid usub teooriat, et karistus peab olema vältimatu.

Kuigi aasta esimene pool oli liikluses traagiline, näitab viimase kuu statistika ministri hinnangul siiski olulist positiivsed muutust. Seda seetõttu, et liiklusjärelvalvet on tõhustatud ja liikluseeskirjade rikkujad tunnetavad varasemast selgemalt politsei järelvalvet teedel.

Hetkel kuum