Teistmoodi lahendused kööki

Evelin Rikma 03. september 2007, 00:00

Harjumuspäraselt näeme köökides kraanikausi ja pliidi taga seinal keraamilist plaati, värvi, halvemal juhul mõnd pestavat vahariiet. Teenimatult vähelevinud on aga viis katta töötasapinna tagune sein pleksiklaasiga.

Pleksiklaasiga kattes tuleb hind enam-vähem sama, mis keraamilise kvaliteetplaadiga, ent tulemus saab kindlasti värskem ja lahendus põnevam. Pleksiklaasi on märksa kergem hooldada kui tavalist klaasi või värvitud seina. Plekid ja pritsmed ei riiva silma ja puhastamine on imelihtne.

Eestis saab pleksiklaasi osta näiteks firmast Proplastik. Tavalise läbipaistva pleksiklaasi kõrval on saada ka värvilisi ja matistatud variante. Ent viimased on võrreldes tavalise pleksiklaasiga suhteliselt kallid ja leiavad kasutust eeskätt sisekujundajate disainitud köökides-elamistes.

Mis aga sellele lahendusele loomingulisust lisab, on see, et igaüks saab klaasi alla sobitada fotosid, nii värvilisi kui ka mustvalgeid, oma lemmikretsepte (saad seejuures miksida retsepte vanadest ajakirjadest ja kirjutada ise käsitsi mõne uuema aja oma).

Klaasi alla võid kinnitada laste vahvaid joonistusi või pilte lemmikroogadest - võimalusi on lõputult!

Tulemus jääb parem, kui seinapinda pole koormatud pika ülemiste kappide reaga, nii pääseb klaasi õhulisus paremini esile. Kappide asemel võid asju edukalt paigutada lahtistele riiulitele, mida on lihtne liimpuidu ja keermelattide abil valmistada.

Nii saad võimaluse oma lemmikkanne, -purke ja -tasse ka teistega jagada. Kapis peidus olles ei näe neid ju keegi.

Ja mis peamine: mida vähem kappe, seda vähem kasutuna seisvaid asju. Julget pealehakkamist!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing