10. september 2007 kell 10:19

Eesti otsib suurinvesteeringuid India kompaniidelt

Kuus Läänemere-äärset riiki taotlevad India kompaniidelt suurinvesteeringuid

Konsortsiumi hulka kuuluba ka Eesti riik, kes reklaamib end investeeringutesõbraliku ja teadusmahuka tootmise piirkonnana, kirjutas The Economic Times.

Eestiga ühes on ka Taani, Soome, Läti, Leedu ja Rootsi. Suurinvesteeringuid taotletakse mitmes valdkonnas, sealhulgas farmaatsia, inseneriteaduse, infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni alal. Mõned India kompaniid nagu Indorama, Wipro, Tata Consultancy Services, Infosys Larsen Toubro ja Bharat Forge on juba hakanud antud piirkonda investeerima.

Investeerimisagentuurid nagu Invest Rootsis, Invest Soomes ja EAS Eestis reklaamivad regiooni, kui väravat mujale Euroopasse. Värav, mis võimaldab juurdepääs Euroopa Liidu 450 miljonile tarbijale lisaks veel 100 miljonile Läänemere piirkonnas ja 250 miljonile Venemaal ja SRÜ riikides.

Autor: ÄP praktikant

Hetkel kuum