Silvia Kruusmaa • 7. november 2007 kell 22:00

Õllesummer ennetab varase piletimüügiga maksutõusu

Festivali peakorraldaja Marje Hansar arvab, et sooduspiletid osutuvad populaarseteks, kuna tõenäoliselt muudetakse käibemaksuseadust nii, et piletitele lisandub 13 protsenti täiendavat käibemaksu ning ürituse lähenedes tõusevad piletihinnad paratamatult. "Kuigi loodame, et piletite käibemaks 18 protsendini ei tõuse, mõjutaks see tulekul siiski piletihindu," selgitas Hansar.

Põhjus, miks Õllesummeri piletid esmakordselt varem müüki pannakse, on Hansari sõnul see, et ka teised ürituste korraldajad kasutavad sama taktikat.

Praegu müüb Õllesummer pileteid üritusele, mille luba neil pole, sest korraldamisluba saavad nad taotleda kuu aega enne ürituse algust.

Keskerakondlastest poliitikud on varem viidanud vanuseliste piirangute vajalikkusele Õllesummeril.

"Pärast selleaastast Õllesummerit pakkus abilinnapea Jaanus Mutli välja idee järgmisel aastal alaealisi sinna mitte lubada või siis ainult koos vanematega. Me tuleme selle ettepaneku juurde tagasi järgmisel aastal, siis kui Õllesummeri korraldaja meilt luba taotleb," on varem öelnud Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Hansari sõnul pole olemas sellist seadust, mis suruks Õllesummerile peale ürituste külastajate vanuselised piirangud, ja ta ei näe võimalust, et ta korraldajana tahaks piiranguid kehtestada.

Hetkel kuum