12. november 2007 kell 12:31

Kohus lubab Kristiine Prismal alkoholimüüki jätkata

Tallinna halduskohus tühistas Tallinna linna poolt Kristiine Prismale seatud alkoholimüügi keelu, teatas kohus äsja.

Kohtu hinnangul kiirustas Kristiine linnaosa valitsus alkoholimüügi keelustamisega Prisma Peremarketis. Seejuures esines alkoholimüügi loa tühistamisel puudusi ning Prisma selgitusi ei võetud arvesse. Müügiloa tühistamine oli ebaproportsionaalne rikkumise endaga, mis seisnes alkoholi müümisega täiskasvanuna tundunud alaealistele, leidis kohus.

Halduskohus tugines oma otsuses riigikohtule, mis on öelnud, et karistuse määramisel tuleb arvestada nii ostja vanust, müüdud alkoholi kogust kui ka kangust. Kristiine Prisma alkoholimüügiloa tühistanud haldusaktist ei nähtu, et linnaosavalitsus oleks alaealiste ostjate vanust, neile müüdud alkoholi kohust ja kangust eraldi üldse analüüsinud.

Kohtuotsuse võib edasi kaevata 30 päeva jooksul.

Hetkel kuum