Kristiine läheb Prisma alkoholiskandaaliga riigikohtusse

20. jaanuar 2009, 13:29

Kristiine linnaosa valitsus kaebas Tallinna
ringkonnakohtu otsuse, mis jättis rahuldamata linnaosa valitsuse
apellatsioonkaebuse Kristiine Prisma alkoholi jaemüügiloa osas, edasi
riigikohtusse.

Ringkonnakohtu 18.12.2008 otsusega jäeti rahuldamata Kristiine linnaosa valitsuse apellatsioonkaebus vaidluses, mis puudutas Kristiine linnaosa valitsuse 26.09.2007 tehtud korraldust nr 303. Korraldusega otsustati kustutada majandustegevuse registrist ASile Prisma Peremarket kuuluva ja Kristiine kaubanduskeskuses tegutseva kaupluse Kristiine Prisma alkohoolsete jookide jaemüügi märked, sest müüdi alkohoolseid jooke alaealistele.

2007. aasta sügisel tühistas Tallinna halduskohus Tallinna linna poolt Kristiine Prismale seatud alkoholimüügi keelu. Kohtu hinnangul kiirustas Kristiine linnaosa valitsus alkoholimüügi keelustamisega Prisma Peremarketis. Müügiloa tühistamine oli ebaproportsionaalne rikkumise endaga, mis seisnes alkoholi müümisega täiskasvanuna tundunud alaealistele, leidis kohus.

2007. aasta 12.juuli õhtul müüdi Kristiine Prisma Peremarketis õlut kahele 17aastasele noormehele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing