Hille Tressum • 30. november 2007 kell 15:32

Stelmach: keskerakondlik teerull jäi peatamata

Täna varahommikul lõppenud Tallinna Linnavolikogu istungil astusid Isamaa ja Res Publica Liit ning teised opositsioonierakonnad jõuliselt vastu Tallinna Kesktelevisiooni loomisele.

Kuigi opositsioonil ei õnnestunud keskerakondlikku teerulli seekord peatada, näitas tänaöine kogemus, kui väga on vaja Tallinna telekanalit Keskerakonna liidritele, leiab volikogu IRL fraktsiooni liige Nikolai Stelmach.

„Teisalt näitas hääletusmaraton, et volikogu keskfraktsiooni liikmete hulgas on küllalt neid, kes telekanali loomist ei tähtsusta,” sõnas volikogu IRL fraktsiooni liige Nikolai Stelmach. Ta osundas, et eelnõu vastu võtmise poolt hääletas kõigest 17 keskfraktsiooni liiget, kuigi fraktsiooni kuulub 32 inimest. „Kuna keskfraktsiooni liikmete seas on küllalt vastutustundlikke inimesi, võib arvata, et nad ei pidanud võimalikuks anda oma poolthäält ettevõtmisele, mis asjatundjate hinnangul maksab kümneid, kui mitte sadu miljoneid kroone aastas,” leidis Stelmach. „Niigi suureneb Tallinna propagandaeelarve järgmisel aastal enam kui kaks korda, üllitamaks kallutatud linnaosalehti.”

Stelmachi hinnangul pole linnaosalehtede väljaandmise tänane eesmärk anda linnaosa elanikele vajalikku informatsiooni nii konkreetses piirkonnas kui kogu linnas toimuva kohta, vaid upitada maksumaksja raha eest võimulolijaid. Praeguse ebanormaalse olukorra vastu on sõna võtnud ka õiguskantsler.

Hetkel kuum