Koppel: aktsiatega saab ka 2008 raha teenida

Annika Matson 10. jaanuar 2008, 13:44

Investeerimispanga Evli Securities
varahalduse strateeg Peeter Koppel kinnitas, et aktsiatega saab ka 2008. aastal
raha teenida.

Viimase aja sündmused maailma finantsturgudel on Koppeli sõnul oluliselt suurendanud riskikartlikkust ning paljudki investorid on hakanud aktsiaid pelgama. Keerulises olukorras on alati muidugi parem karta, kui kahetseda, kuid tänasest olukorrast kaugemale vaadates peab tema ütluste kohaselt nentima, et mõtteid käesoleval aastal aktsiaturgudelt raha teenida, ei peaks küll maha matma.

"Ma olen nõus, et lähemal ajal ebakindlus jätkub ning seetõttu näeme me turgudel eelkõige volatiilsust, sest G7 riikide kasvuväljavaated on ju halvenenud, krediidikriis sisuliselt jätkub ning keskpangad on tõrksad intressimäärade alandamise suhtes positiivseid signaale andma," märkis Koppel.

Samas on aktsiate kui varaklassi hinnatase Koppeli sõnul mõistlik – seda nii fundamentaalsel tasandil (valuatsioonide ehk väärtussuhtarvude kogumi
poolest) kui ka võrdluses teiste varaklassidega. See asjaolu iseenesest peaks teoreetiliselt toetama turgudel nö pehmema maandumise stsenaariumit. Ning kui me veidi kaugemale aastasse 2008 vaatame, siis on tõenäoline, et G7 riikide majanduse olukorra halvenemine ning järgi andev inflatsioonisurve loob olukorra, kus keskpangad siiski hakkavad agressiivselt intressimäärasid alandama. See aga tekitab tõenäoliselt olukorra, kus mõistlike valuatsioonide tingimustes on äkitselt ka rohkem likviidsust, millega riski võtta.

"Seega on minu seisukoht, et globaalselt on aktsiaturgude tõusutrend jõudnud küll küpsesse faasi, kuid ei ole veel läbi. Arenevates riikides käivitunud protsessid – investeerimisbuum ning infrastruktuuriinvesteeringud kallutavad eelistuse just arenevate turgude suunas," ütles Koppel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2008, 13:44
Otsi:

Ava täpsem otsing