Koppel: minu lemmikturud on Venemaa ja Brasiilia

Annika Matson 10. jaanuar 2008, 14:11

Investeerimispanga Evli Securities
varahalduse strateeg Peeter Koppel tuninstas, et tema lemmikaktsiaturgudeks on
hetkel Venemaa, Brasiilia ning mõned väiksemad Aasia turud.

Lisaks usub Koppel jätkuvalt ka energia- ja põllumajandussektori võimesse anda investeeringule head tootlust. Arenevate turgude puhul on tema sõnul olukord huvitav. Esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul on arenevate turgude aktsiad läbilõikes võrreldes arenenud turgude aktsiatega suhteliselt kallimad.

Samas, kui mõnel turul võib tõepoolest täheldada mullile iseloomulikke ilminguid, ei saa arenevate turgude aktsiaid investeerimisideena kindlasti veel maha kanda. Arenevas maailmas on nimelt käivitunud vägagi huvitavad protsessid: "Siinkohal pean ma silmas eelkõige investeerimisbuumi nii ettevõtete kui riiklikul tasandil. Viimasel puhul on märksõnaks muidugi infrastruktuur."

Ajalukku vaadates liiguvad aktsiahinnad kõige kiiremini üles just neis riikides, kus ka kõige enam investeeritakse. Lisaks sellele kipuvad aktsiahinnad neis riikides liikuma ka valuatsioonide poolest suhteliselt kõrgemale.

Kuigi inflatsioonitont ilmselt mingi nurga taga luurab, peab siiski nentima, et enamustes arenevates riikides on inflatsioon kas madal või või langemas ning kui me lisame võrrandisse selle, et globaalselt saavad intressimäärad ilmselt globaalselt langema, leiamegi end olukorrast, kus nii mõnigi arenev turg on atraktiivne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2008, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing